Radyoloji

Medipark Tıp Merkezi Radyoloji Birimi: Doç. Dr. Sinan Tan ile Görüntüleme Hizmeti!

Medipark Tıp Merkezi Radyoloji Birimi, alanında uzmanlaşmış hekimi Doç. Dr. Sinan Tan liderliğinde, modern teknolojiyle donatılmış bir altyapıda hastalarına kesintisiz görüntüleme hizmeti sunmaktadır. Hasta odaklı yaklaşımı ve deneyimli kadrosuyla Medipark, radyolojik tanı ve tedavide güvenilir bir adres olarak öne çıkmaktadır.

Doç. Dr. Sinan Tan ve Deneyimli Kadro

Radyoloji Birimi’miz, başında Doç. Dr. Sinan Tan gibi deneyimli bir hekimle, radyoloji alanındaki gelişmeleri takip eden uzman bir ekiple hizmet vermektedir. Hastalarımıza kesintisiz ve doğru tanı konulması için en güncel teknolojilerle desteklenen radyolojik görüntüleme çözümleri sunmaktayız.

Modern Teknoloji ve Hizmetler

Medipark Tıp Merkezi Radyoloji Birimi, dijital röntgen, bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans görüntüleme (MR), ultrasonografi gibi modern görüntüleme teknikleri ile tanı ve tedavi süreçlerine katkı sağlamaktadır. Bu sayede hastalarımıza hızlı, güvenilir ve detaylı bir tanı imkanı sunmaktayız.

Radyoloji Birimi’nde Yapılan İşlemler

  • Röntgen
  • Ultrasonografi (USG) İncelemeleri. (4D Ultrason, Detaylı Gebelik Ultrason, Renkli Doppler Ultrason)
  • Mamografi
  • Kemik Dansitometrisi
  • Bilgisayarlı Tomografi (BT) Taramaları (dışarıdan anlaşmalı)
  • Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) İncelemeleri (dışarıdan anlaşmalı)

Doppler Ultrasonografi

TÜM ULTRASON VE RENKLİ DOPPLER UYGULAMALARI

Tıp merkezimizde tüm ultrason ve renkli doppler incelemeleri yapılmaktadır.

Detaylı Ultrasonografi

AYRINTILI (DETAYLI) ULTRASON

Detaylı ultrason yani anomali taramasında bebeğin baş, beyin, yüz, kalp, göğüs, karın, omurga, kas-iskelet gibi tüm bölge ve sistemleri ayrı ayrı ve farklı planlarda detaylı ve dikkatli bir şekilde incelenir. Ayrıca göbek kordonu yapısı ve akım paterni, plasentanın yapısı, yerleşimi ve doğum kanalına uzaklığı, doğum kanalı uzunluğu, gebelik kesesi ve sıvısı değerlendirilir. Ayrıntılı ultrasona ek olarak yapılan 4 boyutlu görüntüleme ile bebeğini net bir şekilde gören anne adaylarının çoğunun endişelerinin azaldığını ve psiklojik açıdan daha rahat bir gebelik geçirdikleri aşikardır.

KALÇA ULTRASONU

Kalça ultrason değerlendirmesi yaklaşık 10 dakika olup inceleme sonunda ultrason raporu ve ölçümleri içeren resimler aileye verilmektedir. Gelişimsel kalça çıkığın erken tanısı çok önemlidir. Doğum sonrası ilk aylarda teşhis edilen kalça çıkığı olgularında cerrahi operasyona gerek kalmadan tedavi ihtimali çok yüksektir. Doğumdan sonra 2-3. Ayda yapılan ultrason incelemesi kalça çıkığı olup olmadığını ortaya koymak için son derece etkili en seçkin yöntemdir. Ultrasonda çeşitli açı ölçümleri ve kapsama oranlarına bakılarak kalça ekleminin normal ya da çıkık olup olmadığı ortaya konur.

Dört Boyutlu USG

4 BOYUTLU GEBELİK ULTRASONU / HD LİVE ULTRASON

4 boyutlu ultrason gerçek zamanlı olarak anne karnındaki bebeğin anlık hareketlerini ekrana yansıtan bir ultrasonografi tekniğidir. ‘‘HD Live ultrason‘‘ ise 4 boyutlu ultrasonun bir ileri aşaması olup bebeğin gerçeğe en yakın görüntülerinin elde edilmesine imkân tanıyan yeni bir ultrasonografi tekniğidir.

Burada anne adayları şunu bilmelidir ki; 4 boyutlu ultrason görüntüleme ve ayrıntılı ultrason (anomali taraması) incelemesi farklı durumlardır.

Özellikle 18-24. gebelik haftaları arasında anne adayları için en önemli durum bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verecek ayrıntılı ultrasonun deneyimli bir elde ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesidir.

Bununla birlikte 4 boyutlu ultrason ile bebeğini net bir şekilde gören anne adaylarının çoğunun kaygıları azalıp psikolojik açıdan daha rahat bir gebelik geçirdikleri aşikârdır. Diğer yandan, detaylı ultrasona ek olarak yapılan 4 boyutlu görüntüleme bebeğin özellikle el, ayak ve yüz anomalilerini tanımlamada oldukça yararlıdır.

Sonuç olarak, 4 boyutlu / HD live ultrason 18­-24. haftalarda ayrıntılı ultrasonu tamamlayıcı bir görüntüleme yöntemi olarak yapılır. 26. gebelik haftasından sonrası ise bebeğin yüz hatları belirgin olacağından 4 boyutlu ultrason ile çok daha net görüntüler elde edilebilecektir.

Tanı ve Tedaviniz İçin Medipark Tıp Merkezi Radyoloji Birimi, Doç. Dr. Sinan Tan ile Sizleri Bekliyor! Hemen randevu almak için online randevu sayfamızı veya iletişim sayfamızı ziyaret edin.